Proiect în valoare de 14 milioane euro pentru o frontieră româno-sârbă mai sigură

Paul

Alexandru Proteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, alături de Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, au participat la semnarea contractului de finanțare pentru proiectul „SAFE”: Un climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă. Fondurile, în valoare de aproape 14 milioane de euro, sunt asigurate prin Programul Interreg IPA România-Serbia.

Proiectul va viza cei 548 km de frontieră terestră, unde există 8 puncte de trecere rutiere, trei portuare, două puncte de trecere pe calea ferată și un punct de trecere fluvială care asigură traversarea a peste 2.5 milioane de persoane și 1.2 milioane de mijloace de transport marfă anual, conform celor precizate de administrația județeană din Timiș.

Reprezentanții Consiliului Județean din Timiș anunță și contractarea a alte două proiecte de importanță strategică și două de infrastructură mare, având un buget alocat de 24 milioane de euro. Respectivele proiecte vor viza gestionarea situațiilor de urgență, dar și asigurarea unor servicii medicale de calitate în zona de graniță.

În România județele beneficiare ale proiectului sunt Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, iar din Serbia sunt cele 6 districte: Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski și Podunavski.

Sursa: PNL Timiș / PNL Caraș-Severin

Distribuie articolul