Proiect major la Contanța, prioritatea Președintelui CJ Constanța Mihai Lupu este sănătatea

Badila Antonia

În cadrul ședinței de Consiliu Județean a fost aprobată hotărârea, privind proiectul “Construire corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa”.

,,Amplasamentul investiției se afla pe B-dul Tomis, pe terenul actual al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă <Sf. Apostol Andrei> Constanţa. Beneficiarul investiției este Consiliul Județean Constanța având ca beneficiar final Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) <Sf. Apostol Andrei> Constanţa.

Construcția nou propusă va avea funcțiunea de spital, destinată Departamentului <Sănătatea mamei și copilului>, respectiv secțiilor de Obstetrică-Ginecologie I și II, Neonatologie, Pediatrie și Chirurgie-Ortopedie Pediatrică și va avea o suprafața construită la sol de aproximativ 3.500 mp și un regim de înălțime format din: două etaje subsol, un demisol, un parter, opt etaje medicale și etajul nouă tehnic retras. 

Noua investiție în structura de sănătate județeană va beneficia de un număr total de 365 paturi din care, pentru spitalizare continuă-247 paturi, pentru spitalizare de zi-79 paturi,  pentru ATI -39 paturi ,două blocuri de operații, Bloc 1–Obstetrică/Ginecologie -5 săli,  Bloc 2- Chirurgie pediatrică -4 săli și de două unități primiri urgențe, UPU Pediatrie, UPU  Obstetrică/Ginecologie.

Proiectul va fi depus la finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) unde obiectivul este deja nominalizat la poziția 45 din Lista de investiții”, transmite CJ Constanța într-un comunicat de presă.

Sursa: CJ Constanța

“În elaborarea acestui proiect, am pornit în primul rând de la necesitatea realizării unui obiectiv destinat, în mod special, îngrijirii şi tratării medicale a copiilor. Infrastrucura de sănătate a judeţului Constanţa este reprezentată de SCJU, un spital gândit acum zeci de ani, ca un monobloc ce nu poate fi adaptat necesităţilor actuale şi recomandărilor europene. În prezent, în Europa, se construiesc spitale de tip pavilionar, astfel încât să poată fi realizate circuite pentru fluxul intern. După cum bine ştiţi, toate demersurile realizate de departamentul de specialitate al CJC, au dus la includerea în PNRR a acestui proiect, care completează zona de pediatrie, dar mai ales, completează o zonă deficitară a actului medical în judeţul Constanţa”, a declarat Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Distribuie articolul