Proiect prin care 4,2 milioane de angajați din sectorul privat ar urma să beneficieze de vouchere de vacanță

Eduard Turcu
sursă: Eugen Țapu-Nazare

Senatorul liberal, Eugen Țapu-Nazare, a prezentat un proiect de lege datorită căruia 4,2 milioane de angajați din sectorul privat ar urma să beneficieze de vouchere de vacanță deductibile din CAS.

„Un proiect de act normativ pe care l-am prezentat într-o primă lectură premierului și președintelui Partidului Național Liberal, Nicolae Ionel Ciucă, ar urma să elimine inechitățile dintre sectorul privat și cel bugetar, în privința voucherelor de vacanță”, a precizat Eugen Țapu-Nazare.

4,2 milioane de angajați din sectorul privat vor beneficia de tichetele de vacanță

Eugen Țapu-Nazare a spus că „prin acest proiect de lege, la care am lucrat împreună cu deputatul Laurențiu Dan Leoreanu și cu președintele PNL Neamt, George Lazar, secretar de stat în Guvernul României, și cei 4,2 milioane de angajați din sectorul privat vor beneficia de tichete de vacanță, a căror valoare va fi dedusă din CAS. Măsurile propuse au fost agreate și de ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu”.

Decizia de acordare a tichetelor de vacanță și pentru sectorul privat se impune și ca urmare a supraimpozitării forței de muncă decisă de PSD

Eugen Țapu-Nazare, senator PNL

Liberalul a transmis că decizia vine ca urmare a supraimpozitării forței de muncă decisă de PSD, acest lucru în condițiile în care costurile fiscale pentru fiecare angajat sunt cele mai mari din Uniunea Europeană.

Eugen Țapu-Nazare: „Decizia de acordare a tichetelor de vacanță și pentru sectorul privat se impune și ca urmare a supraimpozitării forței de muncă decisă de PSD, costurile fiscale pentru fiecare angajat fiind cele mai mari din Uniunea Europeană. În timp ce media europeană este de 25-26%, în România costurile pentru fiecare angajat se situează la 41%, din care 25% reprezintă doar CAS. În condițiile în care Ministerul de Finanțe încasează circa 65-70% din contribuțiile sociale, voucherele de vacanță pot fi deduse din CAS”.

„În plus, această măsură, de care ar beneficia și cei 4,2 milioane de angajați din sectorul privat, ar permite ca sumele acordate să se întoarcă în mod real în economie, cu consecințe benefice asupra turismului și serviciilor, în general a industriilor orizontale”, a precizat acesta.

„Voucherele de vacanță reprezintă și un mijloc de fidelizare a salariaților, lipsa forței de muncă calificate fiind principala problemă a economiei în acest moment, costurile mari pe forța de muncă determinând migrația către zone cu politici fiscale mult mai atractive și prietenoase”, a concluzionat senatorul PNL.

sursă: Eugen Țapu-Nazare, Facebook

Distribuie articolul