Proiect privind Registrul Comerțului. Deputatul Ioan Cupșa: Această lege va elimina orice confuzie legată de asocierea unor firme cu statul

Eduard Turcu

Ioan Cupșa, deputat PNL. a anunțat depunerea unei inițiative legislative, alături de deputații Gabriel Andronache și Florin Roman, prin intermediul căreia se vor face modificări în ceea ce privește înscrierea în cadrul Registrului Comerțului.

Ioan Cupșa: „alături de colegii mei deputați, Gabriel Andronache si Florin Roman, am depus o inițiativă legislativă care va corecta o eroare care lasă loc de interpretări, interzicând astfel înscriea la Registrul Comerţului a firmelor a căror denumire conţine cuvintele “naţional”, “român”, “institut” sau derivatele acestora, cu excepţia celor care au capital integral sau majoritar de stat”.

„De foarte multe ori, cetățeanul român poate fi indus în eroare de proveniența (naționalitate) și încradarea într-un sector (public/privat) a unei companii sau societăți, mai ales în privința companiilor și societăților ce au aparținut în trecut statului român, iar astăzi sunt majoritar sau integral deținute de persoane fizice sau juridice private, urmare a procesului de privatizare, păstrandu-și însă, în același timp numele care conține cuvinte sau expresii ori sintagme ce fac trimitere la originara proprietate a statului român asupra lor”, a explicat liberalul.

„Astfel, această lege va elimina orice confuzie legată de asocierea unor firme cu statul, indiferent că este sau nu făcută cu intenție sau din dorința de a beneficia de foloase în urma acestui tip de asociere cu cuvintele “naţional”, “român” sau “institut”, din trecutul sau prezentul unei societăți”, a transmis deputatul PNL.

sursă: Ioan Cupșa, Facebook

Distribuie articolul