Proiecte de succes realizate de Valeriu Bîtu, primarul Comunei Calvini din Județul Buzău

Badila Antonia

”Când cunoști oamenii, poți aborda problemele mai ușor. Lucrurile pot merge în direcția bună, doar pentru că le știi problemele celor din jur” spune primarul PNL.

,,În satul Olari, primarul a ridicat de la zero un cămin cultural de 100 de locuri, unde localnicii își pot organiza evenimentele importante. Tot aici, a fost renovată școala, cu bani de la bugetul local, a fost amenajat un loc de joacă pentru copii și face demersuri pentru a ridica un pod peste Bîsca Chiojdului, care să lege satul Olari de centrul comunei, pentru ca oamenilor să le fie mai ușor să se deplaseze acolo unde au treabă.

La Calvini, provocarea a fost ridicarea unei grădințe, pentru care au fost atrași bani europeni. Unitatea de învățământ pe care primarul speră să o inaugureze în circa două luni va oferi condiții ca la oraș unui număr de 50 de copii. Tot aici, e în plan, aproape de realizare, amenajarea unui parc pentru oamenii locului.

Sursa: PNL Buzău

Amenajarea parcărilor, a unui podeț de trecere peste Bîsca Chiojdului, la Frăsinet, iluminatul public în toată comuna sunt alte provocări cărora primarul din Calvini le-a făcut față cu brio de când a preluat mandatul de primar liberal.

Un aspect extrem de important pentru întreaga comunitate din Calvini este faptul că 70 de camere sunt funcționale pe raza întregii comune. Proiectul, demarat de primarul Valeriu Bîtu, își produce deja efectele benefice: numărul furturilor și a altor fărădelegi a scăzut, iar  oamenii nu mai aruncă gunoiul la întâmplare” , declară PNL Buzău intr-un comunicat de presă.

Sursa: PNL Buzău

”Am demarat, recent, proiectul de asfaltare a 9 km de drumuri în toată comuna. Am asfaltat ulițe care nu au văzut niciodată asfalt. Deși își doreau foarte mult, oamenilor abia le-a venit să creadă că, în sfârșit, au scăpat de noroaie, de pietre, de drumurile greu accesibile. Sperăm să încheiem până la sfârșitul anului. Anul viitor avem în plan asfaltarea a încă 10 km de drumuri”, precizează primarul comunei Calvini.

Distribuie articolul