Proiecte În valoare de 18 milioane lei pentru două Unități Medico-Sociale din subordinea Consiliului Județean Iaşi

Eduard Turcu

Proiecte În valoare de peste 18 milioane lei pentru două Unități Medico-Sociale din subordinea Consiliului Județean Iaşi.

Consiliul Județean Iași a anunțat că două Unități Medico-Sociale din subordine au obținut finanțare În urma proiectelor depuse la Ministerul Muncii şi Solidarității Sociale pentru extinderea şi reabilitarea spațiilor existente, precum şi construirea unui nou corp de clădire.

Valoarea totală este de 18.067.856 lei.

Proiectul Centrului de Asistență Medico-Socială Bivolari prevede dotarea compartimentului de kinetoterapie, compartimentului psihologic, a pavilionului cu paturi cu elevație electrică şi achiziționarea de mese şi dulapuri care să respecte standardele de calitate. Valoarea totală a finanțării obținute de Unitatea Medico-Socială Bivolari este de 663,897 lei.

De asemenea, un corp nou de clădire va fi construit la Unitatea de Asistență Medico-Socială Răducăneni. Valoarea proiectului depăşeşte 17,4 milioane de lei.

”Îmbunătățirea condițiilor din centrele medico-sociale pe care le avem În administrare a fost o preocupare permanentă, iar prin aceste investiții vom putea reforma cu adevărat sistemul de Îngrijire pentru vârstnicii aflați În situații de risc. Prin extinderea şi modernizarea spațiilor actuale, vom putea oferi beneficiarilor cele mai bune Îngrijiri. În plus, vom putea rezolva şi o altă problemă acută, cea a lipsei de personal, pentru că lipsa dotărilor i-a descurajat pe specialişti să se angajeze În acest domeniu”, a declarat preşedintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

sursă: PNL Iași, Facebook

Distribuie articolul