Proiectul de OUG a fost modificat pentru evitarea intrării în incapacitate a CEO

Media PNL

Ion Iordache, președintele PNL Gorj, împreună cu Virgil Popescu, ministrul energiei și cu cei din conducerea Complexului Energetic Oltenia au transmis Ministerului Finanțelor observații care să modifice proiectul de OUG. Mai mult, Ministerul Energiei a transmis în scris că nu va aviza acest proiect, potrivit unui comunicat de presa PNL Gorj.

Ministerul Finanțelor, a propus un proiect de OUG prin care Complexul Energetic Oltenia ar fi fost obligat să restituie ajutorul financiar de 500 de milioane de euro.

Dacă acest proiect intra în vigoare, CEO ar fi intrat în faliment pentru că banii acordați au fost folosiți pentru plata certificatelor CO2 aferente anilor 2018-2019 și nu mai există în conturile companiei, se mai arată în comunicat.

În consecință, în ședința de guvern de ieri, OUG a fost modificată și adoptată în forma solicitată de reprezentanții PNL, evitându-se astfel, în ultimul moment, un dezastru pentru CEO și pentru județul Gorj.

Instituțiile și politicienii gorjeni trebuie să strângă rândurile și să acționeze unitar și vigilent pentru a nu permite repetarea unei astfel de situații care ar compromite viitorul județului Gorj, se arată în încheierea comunicatului.

Distribuie articolul