Proiectul „Oameni pentru muncă” în valoare de 2.4 milioane lei va fi implementat în Bihor de Asociația Comunelor din România

Ioan Șora, președintele filialei Bihor a Asociației Comunelor din România, transmite că proiectul „Oameni pentru muncă” va fi implementat și în județ. Valoarea acestuia este de 2.470.554 lei, cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, iar obiectivul său fiind de a organiza programe de formare profesională.

„Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, va fi organizat un program de consiliere și orientare profesională la care va participa întregul grup țintă (210 persoane) al prezentului proiect. Ca urmare a sesiunilor, se va realiza câte un dosar de participant, care va conține profilul socio-profesional al acestuia, identificat în urma discuțiilor din cadrul sesiunilor.

Vor fi organizate programe de formare profesională, evaluarea cursanților și certificarea competențelor. Participanții vor putea alege, în limita locurilor disponibile, între următoarele teme de curs:Operator CNC (720 ore); Lucrător comercial (360 ore); Ajutor de bucătar (180 ore); Instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze (300 ore)”, transmite liberalul.

„Foarte important, participanții la oricare dintre aceste cursuri vor beneficia de un serviciu de catering, în fiecare zi de curs, iar la final și de subvenții, proporțional cu numărul de ore în care au fost prezenți la curs”, adaugă președintele Asociației Comunelor din România Bihor.

Sursa: Ioan Șora

Leave a Comment