Proiectul „Sănătate și siguranță în Clujul rural”, inițiat de prefectul Irina Munteanu, prinde contur

Constantinescu Denisa

La inițiativa prefectului județului Cluj, doamna Irina Munteanu, a fost implementat proiectul „Sănătate și siguranță în Clujul rural”, alături de Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca și IPJ Cluj, împreună cu alți 13 parteneri și sponsori. Aceștia și-au unit eforturile și au pus bazele unei colaborări interinstituționale la nivel județean cu ONG-uri, asociații profesionale și voluntari, pentru implementarea acestui obiectiv.

Scopul proiectului se referă la identificarea și prevenirea avansării afecțiunilor medicale care pot fi depistate din timp, atât prin educație pentru sănătate și siguranță, cât și prin investigații medicale (medicină internă, sănătate pentru femei, pediatrie, geriatrie, oftalmologie, chirurgie, oncologie – mamografii, HPV, Babeș-Papanicolau, dermatologie, chirurgie, cardiologie, nutriție ș.a.m.d.).

Întreaga activitate este bazată pe parteneriat multidisciplinar. Resursele umane și materiale se asigură pe bază de colaborare interinstituțională, voluntariat și donații, motiv pentru care ne arătăm recunoștința și aprecierea pentru implicarea, entuziasmul și susținerea de care au dat dovadă încă de la stadiul de idee a proiectului.

Până în prezent au avut loc 2 ediții, în comuna Așchileu, respectiv Vad, comunități cu acces limitat la servicii medicale, având ca beneficiari aproximativ 700 de locuitori din ambele comunități.

Distribuie articolul