Propunerea parlamentarilor PNL privind reducerea vârstei standard de pensionare pentru locuitorii zonelor poluate a obținut vot favorabil în Senat

Deputatul Călin Bota, împreună cu deputatul Florin-Alexandru Alexe și senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș au propus o inițiativă legislativă pentru persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zone afectate de poluare, precum și pe o rază de 8 km în jurul acestora.

Propunerea legislativă prevede reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare.

„Mă bucur că legea pe care am inițiat-o alături de colegii mei, deputatul Florin-Alexandru Alexe și senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș care vine în sprijinul maramureșenilor care trăiesc în zone poluate, a trecut de votul Senatului”, transmite deputatul Călin Bota.

„Prin acest demers legislativ, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zone afectate de poluare, respectiv în localităţile Cicârlău, Deseşti, Satulung, Şişeşti, Remetea Chioarului, Cavnic, Băiuț şi Copalnic Mănăştur din judeţul Maramureş, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora, vor beneficia de o reducere a vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare”, precizează Cristian Țâgârlaș, senator PNL.

De asemenea, deputatul Maria Gabriela Horga a depus alături de parlamentarii PNL Giurgiu, Alexandru Andrei și Toma Petcu, amendemante pentru reducerea vârstei standard de pensionare.

„În cazul muncipiului Giurgiu, este vorba de poluarea produsă de fostul combinat chimic Verachim, care producea epiclorhidrină și polua printr-un fum toxic de clor. În anii ‘80 s-au înregistrat cazuri în care concentrația de clor din atmosferă era de 20 de ori mai mare decât limita maximă admisă”, transmite liberala Maria Gabriela Horga.

Deputatul Alin Ignat împreună cu deputatul Florin Roman au depus un amendament pentru reducerea vârstei standard de pensionare pentru locuitorii din Bistra și Sălciua, inclusvi pentru cei care locuiesc pe o raza de 8 km.

Sursa: Facebook Călin Bota / Facebook Maria Gabriela Horga / Facebook Alin Ignat / Facebook Cristian Niculescu Țâgârlaș

Leave a Comment