Prrefectul județului Vaslui Daniel Onofrei: M-am deplasat astăzi în comuna Zăpodeni pentru a discuta cu fermierii din zonă și cu autoritățile locale în vederea rezolvării unei probleme care trenează de mai multă vreme

Daniel Onofrei, Prefectul județului Vaslui, a discutat astăzi, în comuna Zăpodeni, cu fermierii din zonă și cu autoritățile locale în vederea rezolvării unei probleme care trenează de mai multă vreme.

Daniel Onofrei: „M-am deplasat astăzi în comuna Zăpodeni pentru a discuta cu fermierii din zonă și cu autoritățile locale în vederea rezolvării unei probleme care trenează de mai multă vreme. Crescătorii de animale din Zăpodeni care au cerut sprijinul Instituției Prefectului nu fac parte din nicio asociație și reclamă că suprafeța de pășune care le-a fost atribuită este mult prea mică în comparație necesarul animalelor pe care le dețin. Fermierii din Zăpodeni reclamă o serie de neînțelegeri cu o asociație de crescători de animale din zonă, care, spun ei, ar avea declarate mai multe animale decât există în realitate. Oamenii mai susțin că un fermier ar fi mutat limita dintre ei, reducând astfel suprafața de pășune și, implicit, fondurile venite drept subvenție de la APIA pentru crescătorii de animale”.

„În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Primăriei Zăpodeni am stabilit să se constituie o comisie care să meargă în teren și să stabilească exact limitele pășunilor, astfel încât să nu mai existe neînțelegeri între fermierii independenți și asociația crescătorilor de animale din comună. În plus, pășunatul trebuie să se facă numai cu animale declarate pentru care se prezintă adeverință eliberată de medicul veterinar care să ateste faptul că sunt înregistrate în Registrul Național de Evidență al Animalelor”, a transmis Prefectul.

sursă: Daniel Onofrei, Facebook

Leave a Comment