Punctul de Operare Aeromedical pentru salvare montană Caransebeș împlinește un an

Eduard Turcu

Punctul de Operare Aeromedical pentru salvare montană Caransebeș, deschis de senatorul Ion Marcel Vela, președintele PNL Caransebeș,împlinește un an!

De aproape un an, la inițiativa senatorului liberal de Caraș-Severin, Ion Marcel Vela, s-a deschis în Ajun de Crăciun Punctul de Operare Aeromedical pentru salvare montană Caransebeș.
De atunci, elicopterul SMURD scrie o nouă poveste pentru potențialii beneficiari de toate vârstele, mai precis din prețuire pentru viața tuturor și a fiecăruia în parte.

Inițiativa aparține senatorului Ion Marcel Vela, astfel încât Caransebeșul este cel de- al III-lea oraș din țară, alături de București și Iași care are atât o Unitate Specială de Aviație, cât și un Punct de Operare Aeromedicală.

Cinci județe beneficiază de pe urma acestui proiect


Cinci județe beneficiază de intervenția acestui elicopter SMURD, achiziționat prin programul Viziune, derulat de Ministerul de interne.
În condițiile în care pentru intervenții în zone alpine era disponibil doar un elicopter din Mureș, sprijinit de cel de la București, elicopterul din Caransebeș și-a onorat fiecare intervenție în puținul timp de la înființare.


Pompierii au stabilit modul de dispecerizare al elicopterului SMURD de ISU Timiș și ISU Caraș-Severin; prioritizarea eficientă a cazurilor medicale primare în care este solicitat elicopterul. S-a decis ca la locul intervenției să fie trimisă resursa medicală cea mai apropiată, pentru a se scurta timpul de intervenție si a avea o reacție cât mai rapidă.

Distribuie articolul