Radu Cristian, primarul municipiului Mangalia: Administrația publică din municipiul Mangalia se concentrează pe finalizarea proiectelor aflate în derulare

,,În ședința lunii noiembrie a Consiliului Local Mangalia, au fost adoptate documentațiile tehnico-economice pentru amenajarea străzii de acces către depoul autobuzelor electrice, achiziționate de Primăria Mangalia, în cadrul Planului de Mobilitate Urbană (PMUD), proiect finanțat din fonduri UE. ,,Strada este situată la marginea orașului și va fi o arteră rutieră importantă pe traseul mijloacelor publice de transport, respectiv pe ruta Șos. Constanței – str. M.I. Dobrogeanu – str. Metalurgiei, punctul terminus al autobuzelor, care vor putea fi garate în depou pentru reparații și încărcarea bateriilor electrice.

Proiectul cu finanțare europeană este în plină execuție și cuprinde ample lucrări de modernizare a străzilor și trotuarelor, precum și reconfigurarea traseelor autobuzelor electrice, dar și de construire a depoului aferent’’, au transmis reprezentantii municipalitatii.

Sursa: PNL Constanța

,,Tot în această perioadă, primăria Mangalia continuă proiectul de amenajare a parcărilor de reședință, pe locul fostelor garaje. În aceste zile, se află în execuție lucrările de construire a zidului de sprijin, care va contribui la stabilizarea fundației gardurilor de delimitare a parcării publice de reședință, aferentă blocurilor MG23 – MG33, de pe Bulevardul Callatis.

După demolarea garajelor din această zonă, la limita proprietăților vecine, a rămas un taluz vertical nesprijinit, care nu permitea amenajarea parcării de reședință, în condiții sigure. „În urma solicitărilor primite de la locuitorii din acest cartier și a analizei documentației tehnice, municipalitatea a decis să construiască un zid de sprijin, în spatele blocurilor de pe Bld. Callatis, astfel încât locuințele din acest cartier să fie în siguranță, iar de parcarea publică să beneficieze locatarii blocurilor din zonă. Desigur, ca la orice lucrare de șantier, circulația rutieră și pietonală va fi mai greu accesibilă până la finalizarea lucrărilor.

Ulterior, vom amenaja parcarea de reședință, iar autoturismele nu vor mai fi parcate pe partea carosabilă. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, pe durata lucrărilor”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Leave a Comment