Raluca Turcan a avut o discuție aplicată privind inițierea demersurilor oficiale pentru înscrierea fostelor închisori comuniste – Sighet, Pitești, Jilava, Râmnicu Sărat și Făgăraş – în Patrimoniul Mondial UNESCO

Eduard Turcu

Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii, a avut o discuție aplicată privind inițierea demersurilor oficiale pentru înscrierea fostelor închisori comuniste – Sighet, Pitești, Jilava, Râmnicu Sărat și Făgăraş –  în Patrimoniul Mondial UNESCO.

„Fostele închisori comuniste – Sighet, Pitești, Jilava, Râmnicu Sărat și Făgăraş, reprezentative pentru fenomenul opresiunii comuniste, sunt locuri simbol, păstrătoare ale memoriei victimelor regimului totalitar.

În cursul zilei de ieri, am avut o discuție aplicată privind inițierea demersurilor oficiale pentru înscrierea lor în Patrimoniul Mondial UNESCO. Astfel, ne asigurăm că fostele închisori comuniste nu vor fi uitate, că vor fi păstrate și puse în valoare, că se vor menține în timp ca spații ale memoriei, învățării și reflecției.

Ministerul Culturii, prin efortul Institutului Național al Patrimoniului și al partenerilor implicați, a pregătit foaia de parcurs, cu obiectivele științifice și administrative concrete pentru completarea în conformitate cu cerințele UNESCO a dosarului de înscriere in Lista Indicativă a României pentru Patrimoniul Mondial UNESCO”, a declarat Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii.

sursă: Raluca Turcan, Facebook

Distribuie articolul