Raluca Turcan: Creațiile artiștilor români se află și în acest an într-unul dintre cele mai mari spații culturale ale lumii, la unul dintre cele mai așteptate și apreciate evenimente culturale – La Biennale di Venezia

Eduard Turcu

Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii, a declarat că și în acest an creațiile artiștilor români se află într-unul dintre cele mai mari spații culturale ale lumii, la unul dintre cele mai așteptate și apreciate evenimente culturale: La Biennale di Venezia.

„Pentru a sprijini expoziția „Ce este munca/What Work Is”, proiectul câștigător al concursului organizat de Ministerul Culturii pentru Bienala de la Veneția, realizat de artistul Serban Savu, curatoriat de Ciprian Mureșan, am alocat în acest an o sumă în creștere față de cea de anul trecut. În calitate de ministru al culturii, m-am angajat să susțin și mai puternic, în viitor, interacțiunea artei românești cu arta universală și efortul creatorilor români de artă și de cultură de a ajunge la publicul internațional”, a spus Raluca Turcan.

Liberala a precizat că România poate atinge cea mai durabilă formă de dezvoltare națională prin investiții substanțiale în cultură și educație, pilonii fundamentali pentru evoluția țării. Susținerea continuă a artiștilor și promovarea activă a lucrărilor lor joacă un rol esențial în acest proces, contribuind semnificativ la îmbogățirea patrimoniului cultural.

„Credem cu adevărat în puterea artei de a comunica emoții general umane, dar și realități specifice României, facilitând astfel un dialog productiv ce încurajează schimbul de idei și perspective între cultura românească și celelalte culturi ale lumii. Dincolo de reprezentarea noastră impresionantă la Bienala de Artă de la Veneția, implicarea în acest eveniment de prestigiu în lumea artei reprezintă, de asemenea, un bun prilej pentru consolidarea și extinderea relațiilor culturale și diplomatice dintre România și Italia.

Mulțumesc întregii echipe care a contribuit semnificativ la realizarea participării României la ediția 2024 a Bienalei de Artă de la Veneția. De asemenea, salut efortul constant al partenerilor noștri de Institutul Cultural Român /  Romanian Cultural Institute și Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania”, a transmis Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii.

sursă: Raluca Turcan, Facebook

Distribuie articolul