Raluca Turcan, deputat PNL: ”Cele aproape 3 miliarde de lei contractați până acum și care ajung în Sibiu, din fonduri europene, vor îmbunătăți calitatea vieții sibienilor”

Eduard Turcu

Sibiul beneficiază de 265 de contracte de finanțare în exercițiul financiar între 2014-2020. În total sunt 2,99 de miliarde de euro. Din acești bani, 2,11 miliarde de euro reprezintă finanțarea europeană, de departe cea mai mare sumă absorbită de județul Sibiu, vreodată, în istoria sa.

Raluca Turcan, deputat PNL, a spuse că „cele aproape 3 miliarde de lei contractați până acum și care ajung în Sibiu, din fonduri europene, vor îmbunătăți calitatea vieții sibienilor”.

265 de contracte de finanțare pentru Sibiu în exercițiul financiar 2014-2020

„Sibiul beneficiază de 265 de contracte de finanțare în exercițiul financiar între 2014-2020. În total sunt 2,99 de miliarde de euro. Din acești bani, 2,11 miliarde de euro reprezintă finanțarea europeană, de departe cea mai mare sumă absorbită de județul Sibiu, vreodată, în istoria sa”, a precizat liberala.

De asmenea, aceasta a vorbit despre importanța fondurilor alocate: „Aceștia sunt banii comunității, bani care, fără finanțare de la Uniunea Europeană, ar fi fost foarte greu sa fie alocați din bugetele naționale, județene sau locale”.

„Banii acordați județului Sibiu prin proiecte acceptate la finanțare pe fonduri europene nu sunt îngropați în asfalt, în canalizări și în clădiri. Destinația lor finală este îmbunătățirea calității vieții sibienilor și cred că acest lucru trebuie subliniat”, a precizat Raluca Turcan.

„În ultima vreme s-a discutat mult despre sumele imense de la Uniunea Europeana, însă foarte puțin s-a vorbit efectiv de beneficiile lor pentru locuitori”, a mai spus deputata.

300 de milioane de lei pentru Aeroportul Sibiu

Raluca Turcan a vorbit și despre investițiile care vor fi realizate la Aeroportul Sibiu, prin fonduri europene.

„Faptul că se vor investi 300 de milioane de lei în Aeroportul Sibiu, asta înseamnă direct servicii mai bune, o capacitate mai mare a aeroportului, condiții mai sigure de operare. Iar de aici – mai mulți călători, mai mulți turiști, o mai bună imagine a Sibiului, mai multe servicii și la o calitate mai bună a vieții tuturor sibienilor”.

Raluca Turcan a mai precizat că „același lucru ar putea fi spus despre milioane de euro investiți în creșe, scoli, grădinițe, spitale, biserici fortificate, cămine culturale rețele de apă, canalizare și drumuri, inclusiv de formare de forța de munca și integrate socială”.

Per ansamblu înseamnă civilizație! Aceștia sunt banii comunității, bani care, fără finanțare de la Uniunea Europeană, ar fi fost foarte greu sa fie alocați din bugetele naționale, județene sau locale”.

„Deși la final pare că lucrurile au decurs ușor, că banii se rostogolesc oricum, în spate se află zile de muncă, vizite în teren, dialog, diplomație, argumente”, a precizat liberala.

118 proiecte deja finalizate

Deputatul PNL a spus că „sunt deja finalizate în județ 118 de proiecte în valoare de 494,9 milioane de lei, cele mai multe, 80, (311 milioane de lei) fiind prin Programul Operațional Regional”.

„Mai sunt în derulare alte 147 de proiecte, în valoare totală de 2,49 de miliarde de lei. Cele mai importante sunt prin POIM – 29, în valoare de 1,24 de miliarde de lei și prin POR – 89, în valoare de 1,08 miliarde de lei”, a subliniat Raluca Turcan

Distribuie articolul