Raluca Turcan, deputat PNL: „îngrijirea persoanelor vârstnice la domiciliu – obiectiv ce poate fi atins prin finanțare din PNRR”

Eduard Turcu

Raluca Turcan, deputat PNL, a anunțat că proiectul inițiat de aceasta, privind îngrijirea persoanelor vârstnice la domiciliu, a ajuns în Parlament.

„Proiectul inițiat de mine și asumat de Guvern a ajuns în Parlament: îngrijirea persoanelor vârstnice la domiciliu – obiectiv ce poate fi atins prin finanțare din PNRR”, a precizat liberala.

90 de milioane de euro prin PNRR

Deputatul PNL a mai transmis că țara noastră ar urma să primească și 90 milioane de euro, prin PNRR, pentru a ajuta persoanele vulnerabile.

„Am negociat, ca prin PNRR, țara noastră să primească aproape 90 de milioane de euro pentru a ajuta persoanele vulnerabile, cu deosebire bătrânii, să obțină asistență socială și medicală la domiciliu sau în centrele de zi de asistență și îngrijire”, a spus liberala.

Raluca Turcan: „Este mai eficient să previi, decât să tratezi sau să internezi. Iar unul din trei bătrâni are nevoie de cineva care să-l ajute să treacă mai ușor peste provocările vârstei”.

De asemenea, aceasta a mai precizat că „odată cu aceste prevederi, ne asigurăm că „finanțarea urmează beneficiarul” și autoritățile locale nu vor primi o obligație în plus, fără a li se oferi și fondurile de care au nevoie. Am reușit să modificăm la Comisia de Muncă să oferim un minim de 30% din costul total de la centru către UAT-uri”.

Liberala a anunțat și realizarea a 71 de noi centre de asistență și îngrijire pentru persoanele vârstnice.

„Pe lângă acest ajutor, vor fi construite și 71 de centre de zi de asistență și îngrijire pentru persoanele vârstnice dependente, care vor avea și echipe mobile gata oricând să intervină la domiciliu”, a spus Raluca Turcan.

„Reamintesc și faptul că am negociat ca prin PNRR Ministerul Muncii să poată accesa aproape 4 miliarde de euro. Am prevăzut bani pentru reforma sistemului de pensii, o asistență socială pentru oamenii vulnerabili țintită, sprijinirea familiilor, crearea de noi locuri de muncă”, a subliniat deputatul PNL.

sursă: Raluca Turcan, Facebook

Distribuie articolul