Raluca Turcan: Elevii medieșeni se pot bucura de un bazin de înot realizat la cele mai înalte standarde europene și naționale în vigoare

Eduard Turcu

Astăzi a avut loc inaugurarea oficială a bazinului de înot care este situat pe strada Blajului din municipiul Mediaș.

„După mulți ani de așteptare, putem afirma cu mândrie că lucrările de la bazinul didactic au luat sfârșit și că elevii medieșeni se pot bucura de un bazin de înot realizat la cele mai înalte standarde europene și naționale în vigoare.

Este o investiție mai mult decât utilă pentru copii, și cred că este necesar să facem toate eforturile atunci când vine vorba de pregătirea elevilor pentru viitor, prin sport și nu numai. Acest bazin reprezintă un loc în care au șansa la o dezvoltare armonioasă peste 60 de elevi zilnic, și mai mult decât atât, un loc în care pot face performanță, altminteri să nu uităm că România a dat lumii multipli campioni la înot, care au avut la rândul lor oportunitatea de a se fi antrenat în locuri propice.

Am susținut cu încredere acest proiect a cărui finalizare o celebrăm astăzi, cu o valoare de 7,5 milioane de lei, pe o suprafață aproximativă de 3200 de metri pătrați este rezultatul bunei colaborări între autoritățile locale și centrale, finanțat prin Compania Națională de Investiții, și este primul bazin dedicat elevilor ridicat în județul Sibiu după 1990.

Îmi doresc să îl felicit pe domnul primar Gheorghe Roman pentru implicarea activă în educația și viitorul copiilor medieșeni și pe toți cei implicați pentru că au dus la bun sfîrșit un proiect atât de așteptat de către locuitorii din Mediaș”, a declarat Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii.

sursă: Raluca Turcan, Facebook

Distribuie articolul