Raluca Turcan: Îmi doresc, în continuare, să văd dorința tinerelor de a ocupa funcții de conducere

Eduard Turcu

Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii, a participat la evenimentul organizat de Asociația Tinerilor din Administrația Publică, unde a discutat despre reprezentarea femeilor în politica românească.

„Mi-a făcut o deosebită plăcere să împart scena cu voci feminine relevante de la nivelul Guvernului și administrației publice centrale și m-am bucurat că le-am putut împărtăși tinerilor din experiențele personale.

M-am bucurat să găsesc un număr foarte mare de tinere care, sper eu, că au plecat de la această întâlnire cu o încredere mai mare în forțele proprii, cu o convingere că și femeile pot face lucruri extraordinare într-o lume care a fost de-a lungul istoriei dominată de bărbați, că și femeile sunt puternice, că știu să negocieze și să reprezinte comunități.

Îmi doresc, în continuare, să văd dorința tinerelor de a ocupa funcții de conducere pentru că sunt capabile, iar stereotipurile că ar fi mai puțin capabile decât bărbații să fie spulberate prin exemplificare și prin acțiuni concrete, prin profesionalism și prin muncă.

Excelența este, până la urmă, un substantiv la feminin și am avut de multe ori ocazia să vedem femei care excelează în domeniile lor de activitate, fie că sunt artiste, omeni de știință, directori de companii, miniștri.

Avem, în istoria noastră – femei simbol care s-au dedicat unei cauze, care au luptat mai aprig decât bărbații pentru a-și apăra țelurile și pentru binele public. Două exemple în care cred că vom găsi mereu un model și o sursă de inspirație sunt: Regina Maria, care a iubit România și a luptat pentru poporul ei, devenind o emblemă a unei țări care i-a fost „acasă”, iar a doua este Monica Lovinescu, de la nașterea căreia se împlinesc anul acesta 100 de ani și care și-a dedicat întreaga viață luptei poporului nostru pentru libertate – o figură marcantă a exilului românesc și vocea care ne-a vorbit decenii de-a rândul despre speranță, pe undele „Europei Libere”.

Leadership-ul este egal între femei și bărbați din punct de vedere al capabilității și mi-aș dori ca tinerele să schimbe statisticile în următorii ani.

Felicit Asociația Tinerilor din Administrația Publică – ATAP, prima comunitate de tineri profesioniști din sectorul public pentru acest proiect și un an de la înființare. Consider că România are nevoie de astfel de inițiative și de tineri care să promoveze profesionalismul și implicarea în administrația publică”, a transmis Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii.

sursă: Raluca Turcan, Facebook

Distribuie articolul