Raluca Turcan: În fiecare an, la 15 ianuarie, aducem un omagiu onest și încărcat de recunoaștere pentru memoria emblematică a geniului literaturii române, Mihai Eminescu

Eduard Turcu

De Ziua Culturii, Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii, a participat la o ceremonie de depunere de coroane cu flori la mormântul poetului Mihai Eminescu din Cimitirul Bellu și la statuia poetului din fața Ateneului Român, împreună cu reprezentanții instituțiilor de cultură.

„În fiecare an, la 15 ianuarie, aducem un omagiu onest și încărcat de recunoaștere pentru memoria emblematică a geniului literaturii române, Mihai Eminescu, anul acesta împlinindu-se 174 de ani de la nașterea poetului

Sprijinindu-se pe numele și opera lui Eminescu, Ziua Culturii Naționale are valențe românești și universale. Cultura națională izvorăște din limba română, cea pe care Eminescu a remodelat-o și ne-a redăruit-o, admirabil îmbogățită. De aceea generații întregi de români i-au fost, îi sunt și îi vor fi recunoscătoare, cunoscându-i și  prețuindu-i opera.

Așa îl putem răsplăti astăzi, mâine și în fiecare zi: prin  a-i aprecia opera și a o promova cu mândrie”, a declarat Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii.

sursă: Raluca Turcan, Facebook

Distribuie articolul