Raluca Turcan: Investițiile ocupă primul loc pe agenda Consiliului Județean Sibiu, iar rezultatele se văd în teren pentru oameni

Eduard Turcu

Investițiile ocupă primul loc pe agenda Consiliului Județean Sibiu, iar rezultatele se văd în teren pentru oameni, a afirmat Raluca Turcan, ministra Culturii.

Raluca Turcan: „Am vizitat astăzi, împreună cu ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, colegul meu Adrian Ioan Veştea, cu Daniela Cimpean – Presedinta Consiliului Judetean Sibiu și cu doamna deputat Cristine Thellmann șantierele mai multor proiecte de investiții importante pentru sibieni. Sunt proiecte care asigură acces la servicii de sănătate la standarde europene, asistență socială țintită pentru cei vulnerabili, școli mai primitoare și drumuri mai bune, adică mai puțin timp petrecut în trafic. Toate aceste investiții se regăsesc in viața de zi cu zi a sibienilor”.

„Prezența ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației la Sibiu este un semnal puternic ca aceste investiții vor continua, ca efortul Consiliului Județean și primăriilor sibiene, va fi sprijinit de Guvern. Vorbim de investiții prin POR, PNRR și Anghel Saligny. Adică fonduri europene și buget național cu o semnificativă cofinanțare din bugetul CJ. Fiecare dintre proiectele derulate aduce plus valoare comunității sibiene”, a spus liberala.

Aceasta a subliniat  că „este dovada că acolo unde există colaborare între guvern și administrația locală, beneficiază oamenii. Însă este necesar ca guvernarea PNL să continue, pentru ca fondurile europene să nu fie puse in pericol, pentru ca bugetul României pe anul viitor să fie axat pe investiții și pentru ca șantierele din România să fie duse la bun sfârșit”.

„Nu trebuie să ajungem în situația ca investițiile în beneficiul oamenilor să fie sacrificate sau puse în pericol, prin periclitarea surselor de finanțare. Din acest motiv am susținut măsurile care vizează o mai bună gestionare a bugetului de stat, asigurând totodată stabilitatea economică a României și asumarea angajamentelor față de partenerii europeni”, a declarat Raluca Turcan.

Raluca Turcan, Facebook

Distribuie articolul