Raluca Turcan: Vom găsi soluțiile salariale cele mai bune pentru sectorul cultural

Eduard Turcu

Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii, a participat la a doua întâlnire din acest an cu reprezentanții sindicatelor.

„Vom găsi soluțiile salariale cele mai bune pentru sectorul cultural!

Astăzi, am avut la Guvern a doua întâlnire din acest an cu reprezentanții sindicatelor. Noua rundă de discuții a avut loc pe fondul necesității de a găsi soluții legale prin care să eliminăm inechitățile salariale care afectează personalul din muzee și din alte instituții acreditate, precum şi pentru a stopa migraţia personalului calificat către alte domenii mai ofertante din punct de vedere salarial.

Prin consens, am convenit ca, până la finalul lunii ianuarie, să realizăm toate evaluările și simulările necesare pentru a elabora propunerile legislative necesare și pentru a asigura o salarizare justă în domeniul cultural.

Am convingerea că prin salarii motivante și prin criterii de performanță mult mai bine definite pentru fiecare angajat, vom menține specialiștii în sectorul cultural, vom stimula tinerii să aleagă o carieră în domeniu și vom  eficientiza activitatea instituțiilor din cultură”, a declarat Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii.

sursă: Raluca Turcan, Facebook

Distribuie articolul