Râșnov: primarul Liviu Călin Butnariu anunță cinci investiții în valoare de 22.793.940 lei prin PNRR

Ciprian S.
Primarul orașului Râșnov Liviu Călin Butnariu finanțare PNRR
Primarul orașului Râșnov Liviu Călin Butnariu finanțare PNRR

Primarul orașului Râșnov, Liviu Călin Butnariu, anunță prima finanțare pe fonduri europene în valoare de 22,8 milioane de lei nerambursabili.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, a publicat lista intermediară a centrelor de aport voluntar ce vor fi realizate cu finanțare nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Printre cele 461 de proiecte selectate se regăsesc și cinci proiecte depuse prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ISO Mediu” Brașov (ADI ISO Mediu), ce vizează amenajarea unor astfel de centre în localitățile Râșnov, Zărnești, Predeal, Tărlungeni și Codlea.

Fiecare dintre proiecte are o valoare de 4.558.788 lei, cu tot cu TVA, astfel că suma totală a celor 5 investiții este de 22.793.940 lei.

”Centrele de colectare prin aport voluntar vor asigura colectarea separată: a deșeurilor menajere care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, a fluxurilor speciale de deșeuri: deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de cadavre animale, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări.”, a precizat liberalul Liviu Călin Butnariu.

Sursă: Facebook Liviu Călin Butnariu

Distribuie articolul