Reabilitarea liniei de cale ferată Focșani-Roman a primit acordul de Mediu. Ministrul Mircea Fechet: Acest proiect va contribui semnificativ la creșterea numărului de călători care vor folosi trenul

Eduard Turcu

Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a anunțat semnarea acordului de Mediu pentru proiectul “Reabilitarea liniei de cale ferată Focșani-Roman”, care vizează lucrări în județele Vrancea, Bacău și Neamț.

Traseul proiectat urmărește traseul liniei existente de cale ferată Focșani – Roman, cu o lungime totală a liniei de 147,7 km, iar pentru reducerea declivităţii şi creşterea vitezei operaţionale (160km/h), au fost incluse 5 sectoare de traseu nou de lungimi variabile.

“Sunt convins că acest proiect va contribui semnificativ la creșterea numărului de călători care vor folosi trenul ca mijloc de transport în comun, în locul mașinii personale. Totodată, și transportul de marfă va avea de câștigat, odată cu îmbunătățirea parametrilor infrastructurii feroviare pentru creșterea vitezei maxime de circulație la 120 km/h pentru trenurile de marfă”, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

sursă: Mircea Fechet, Facebook

 

Distribuie articolul