Reclădim Constanța cu bani europeni: Bulevardele Lăpușneanu, 1 Decembrie și Mangaliei vor fi reabilitate pe fonduri europene

Badila Antonia

Proiectele de îmbunătățire a mobilității urbane la nivelul municipiului Constanța se află în plină desfășurare. Traseul cuprins între ieșirea spre Mangalia, Gara CFR și stațiunea Mamaia va fi complet reabilitat și reconfigurat.

,,Sunt amenajări urbane care înseamnă refacerea carosabilului, piste de biciclete, benzi destinate transportului în comun, stații de transport public modernizate, mobilier urban inteligent alimentat cu energie solară prevăzut cu senzori pentru măsurarea calității aerului și sisteme de informare cu mesaje variabile. De asemenea artera care traversează orașul va avea o rețea nouă de iluminat public pentru carosabil, iluminat smart la trecerile pentru pietoni, spații verzi și sistem de irigații.

Proiectul are o valoare 91.361.614, 40 lei și se derulează prin Programul Operațional Regional 2014 -2020, Axa prioritară 4.

Sursa: PNL Constnța

Proiectul de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu este în plină desfășurare. Tronsonul cuprins între Gara CFR și stațiunea Mamaia a fost finalizat în proporție de 37%. Proiectul prevede reabilitarea carosabilului pe o suprafață de peste 140.000 mp, modernizarea și extinderea traseelor pietonale pe o suprafață de peste 40.000 mp. Bulevardul este prevăzut cu aproximativ 8 km de piste de biciclete și 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public.

Pe tronsoanele delimitate de bulevardul Aurel Vlaicu și strada Soveja au fost realizate lucrări de reparații a tramei stradale, reabilitare a trotuarelor cu pavaj modern și realizarea de canalizații subterane pentru rețelele de date și iluminat public.

Celelalte tronsoane până la Casa de Cultură se află de asemenea în lucru. În prezent se decopertează zona pietonală, se montează pavaj și se realizează canalizații pentru rețelele de telecomunicații și energie electrică.

Vom interveni etapizat și pe celelalte sectoare, după ce se vor finaliza lucrările de reabilitare a rețelelor de transport a energiei termice.

Complexitatea proiectului implică adaptarea la situațiile neprevăzute. Odată ce am decopertat trotuarele dinspre Parcul Tăbăcărie, am fost nevoiți să facem o modificare la proiectul initial. A fost nevoie de construirea unui zid de sprijin care să delimiteze spațiul verde de trotuar. ” , declară PNL Constanța intr-un comunicat de presă.

Distribuie articolul