Record de investiții străine directe. Nicolae Ciucă: România este o țară cu o economie stabilă și performantă

Eduard Turcu

Nicolae Ciucă, Premierul României, a anunțat că investiţiile străine directe au ajuns la un nivel record pentru primele zece luni ale acestui an, precizând că, potrivit estimării BNR, 2022 va fi anul cu cele mai importante investiţii străine. Astfel, în primele 10 luni ale anului ar fi atins suma de 11,3 miliarde de euro.

Nicolae Ciucă: „Investițiile străine directe au ajuns la un nivel record pentru primele zece luni ale acestui an. Potrivit estimării BNR, 2022 va fi anul cu cele mai importante investiții străine. Acest indicator ne arată că marii investitori văd, foarte clar, perspectivele de creștere pe termen lung ale economiei românești și includ România în calculele care implică plasarea de capital”.

„O spun cu toată convingerea: România este o țară cu o economie stabilă și performantă, iar acest lucru este confirmat de încrederea pe care o au investitorii în capacitatea de dezvoltare a țării. Intrarea masivă în țară a investițiilor se observă în rata de creștere a economiei naționale, multiplele oportunități de afaceri care apar pe piața internă, dar și crearea de noi locuri de muncă în perioada următoare, atât de necesare creșterii nivelului de trai al tuturor”, a transmis Premierul și Președintele PNL.

sursă: Nicolae Ciucă, Facebook

Distribuie articolul