Republica Moldova se alătură Mecanismului pentru interconectarea Europei. Președintele CJ Iași: Noi, ca județ aflat în imediat apropriere, am investit în obiectivele comune

Eduard Turcu

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a participat astăzi, la Chișinău, la semnarea Acordului între Uniunea Europeană și Republica Moldova privind participarea Republicii Moldova la programul „Mecanismul pentru interconectarea Europei”.

“Este un pas important prin care vecinii noștri de peste Prut vor beneficia de finanțări pentru construcția, dezvoltarea, modernizarea și completarea rețelelor transeuropene în sectorul transporturilor, al energiei și în sectorul digital. Republica Moldova este din ce în ce mai aproape de a-și îndeplini obiectivul despre care se vorbește de ceva timp și acela de a fi parte a Uniunii Europene. Noi, ca județ aflat în imediat apropriere, am investit în obiectivele comune și ne-am consolidat în ultimii ani parteneriatul prin au fost realizate proiecte importante atât pentru noi, cât și pentru numeroase comunități țara vecină”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

De asemenea, în capitala Republicii Moldova, la Chișinău, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu și ministrul Lilia Dabija au semnat trei acorduri între Republica Moldova și România. Acestea prevăd reabilitarea și consolidarea până în 2027 a două poduri rutiere, precum și reconstruirea unui pod între cele două țări.

Este vorba despre podurile Albița – Leușeni, Oancea – Cahul și Sculeni – Sculeni.

sursă: Consiliul Județean Iași, Facebook

Distribuie articolul