Roman: administrația liberală va reabilita, prin PNRR, Grădinița „Muguri de lumină” – structură a Școlii „Sergiu Celibidache”

Eduard Turcu

Administrația liberală din municipiul Roman va reabilita, prin PNRR, Grădinița „Muguri de lumină” – structură a Școlii „Sergiu Celibidache”.

Conform declarațiilor făcute de edilul Leonard Achiriloaei, proiectul de reabilitare a Grădiniței „Muguri de lumină”, situată pe strada Dobrogeanu Gherea nr. 44, se află în acest moment în procedură de achiziție.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, având o valoare totală de aproximativ 7,2 milioane lei cu TVA. Clădirea, construită în 1976, va fi adusă la standarde moderne, cu spații optimizate pentru o educație de calitate.

„Înainte de a începe lucrările, echipa noastră de la Direcția de Servicii Edilitare face pregătiri la Școala Gimnazială „Roman Mușat” – structură a Liceului cu Program Sportiv, unde activitățile copiilor vor fi relocate temporar. Aici sunt amenajate 8 săli de clasă, în care este înlocuit parchetul și pregătită întreaga dotare necesară. Părinții vor fi ținuți la curent cu toate detaliile privind relocarea și începerea lucrărilor. Mă bucur pentru acest nou pas înainte, către un mediu educațional modern și prietenos în municipiul Roman”, a declarat Leonard Achiriloaei, primarul liberal al municipiului Roman.

sursă: Leonard Achiriloaei, Facebook

Distribuie articolul