Roman: Primarul Leonard Achiriloaei a discutat cu mediul de afaceri despre beneficiile digitalizarii in dezvoltarea comunității

Mediul de afaceri din Roman a fost în centrul atenției, datorită unui eveniment organizat de Primăria Municipiului Roman. Împreună cu reprezentanții Conducerii Camerei de Comerț și Industrie Neamț, primarul Leonard Achiriloaei a participat la deschiderea Târgului EXPOFASHION Roman și la o întâlnire cu mediul de afaceri din zonă.

În cadrul întâlnirii, au fost purtate discuții legate de digitalizarea sectorului public și modul în care aceasta poate sprijini relația dintre acesta și sectorul privat. Primarul a prezentat cele 48 de servicii publice online deja implementate de Primăria Municipiului Roman și avantajele acestora, cum ar fi accesibilitatea, eficiența și transparența.

Leonard Achiriloaei: „Cel mai important lucru a fost prezentarea anumitor facilități prin care administrația publică locală sprijină sectorul privat. Mă refer aici la facilități fiscale, însemnând reduceri de până la 200.000 de euro, pe care le pot obține firmele care aleg să investească în municipiul Roman”.

„Orice companie care investește cel puțin 250.000 euro și creează cel puțin 5 locuri noi de muncă, poate beneficia de acest sprijin. Astfel înțeleg eu să susțin în mod real dezvoltarea economică a comunității care mi-a oferit încrederea. Nu sunt adeptul “spectacolului”, ci al elementelor funcționale, reale, palpabile, iar pentru asta muncesc în fiecare zi”, a transmis edilul.
sursă: Leonard Achiriloaei, Facebook

Leave a Comment