Roman: Primarul Leonard Achiriloaei a semnat contractul de finanțare pentru înființarea unui Centru de colectare prin aport voluntar

Primarul Leonard Achiriloaei a semnat contractul de finanțare pentru înființarea unui Centru de colectare prin aport voluntar.

Leonard Achiriloaei: „Am semnat contractul de finanțare pentru înființarea unui Centru de colectare prin aport voluntar, în municipiul Roman! O stație dedicată materialelor rezultate din construcții și a deșeurilor voluminoase, care nu pot fi colectate la platformele obișnuite, va fi construită pe strada Colectorului. Contractul de finanțare prin PNRR a fost semnat și are o valoare nerambursabilă de 3.830.913 lei”.

„Beneficiile unui centru de colectare prin aport voluntar sunt multiple. În primul rând, acesta va oferi cetățenilor o modalitate ușoară și convenabilă de a recicla deșeurile, reducând astfel cantitatea celor care ajung în depozitele de gunoi. În al doilea rând, prin colectarea selectivă a deșeurilor, se poate obține un număr mare de materiale reciclabile, care pot fi reutilizate în diverse moduri. Totodată, este o soluție de prevenire a depunerilor necontrolate, supuse sancțiunilor”, a spus liberalul.

„Reușim astfel să îmbunătățim considerabil modalitatea de reciclare și gestionare responsabilă a deșeurilor, proiectul venind în completarea celor 70 de insule ecologice supraterane, care vor fi achiziționate tot prin PNRR”, a transmis edilul.

sursă: Leonard Achiriloaei, Facebook

Leave a Comment