Roman: sistemul de colectare selectivă va fi extins prin achiziția de insule ecologice supraterane

Eduard Turcu

Leonard Achiriloaei, Primarul municipiului Roman, a declarat că orașul va parcurge o nouă etapă în ceea ce privește gestionarea deșeurilor: sistemul de colectare selectivă va fi extins prin achiziția de insule ecologice supraterane.

Leonard Achiriloaei: „Proiectul de finanțare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru achiziţionarea a 70 de insule ecologice digitalizate a fost aprobat. Valoarea unei astfel de insule este de aproximativ 10.000 de euro fără TVA, iar aceste noi ansambluri de containere vor acoperi nevoia de modernizare a infrastructurii de colectare selectivă a deșeurilor pe raza municipiului nostru, ele urmând să înlocuiască actualele module din sistemul de salubritate. Așa cum știți, am început acest proces de modernizare a colectării selective, anul trecut achiziționând și montând în regie proprie un număr de 7 platforme prevăzute cu card de acces și monitorizare video”.

„Insulele ecologice prevăzute în programul PNRR vor fi supraterane, având containere a câte 1,1 metri cubi pentru deşeurile de hârtie şi carton, plastic şi metal, sticle, deşeuri biodegradabile şi pentru resturi reziduale. Acestea vor fi protejate anti-vandalism şi împotriva accesului neautorizat şi vor avea un sistem digital pentru evidenţierea persoanelor care aruncă gunoaie. Practic, fantele containerelor se vor deschide abia după ce va fi scanată cartela de acces, iar cantitatea de deşeuri care va fi aruncată va fi cântărită automat”, a spus edilul.

„Facem așadar pași concreți în direcția unui un oraș mai curat, în care condițiile de mediu să fie într-o permanentă îmbunătățire”, a transmis Leonard Achiriloaei.

sursă: Leonard Achiriloaei, Facebook

Distribuie articolul