Salaj: proiect in valoare de 7,48 miliarde lei pentru construirea a 41 km pe Autostrada A3

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălajanu, împreună cu Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, au purtat o discuție extrem de constructive despre calendarul dezvoltării proiectelor rutiere din județul nostru, mai ales despre subsecțiunile Zalău – Nușfalău și Poarta Sălajului – Zalău, din Autostrada A3 “Transilvania”, care includ Tunelul Meseș.

“Eforturile conjugate și susținute ale noastre, cei 6 președinți de consilii județene ai regiunii NV care au semnat “Scrisoarea de susținere a Autostrăzii Transilvania”, încep să se concretizeze!

Ofertele pentru proiectarea și execuția celor 41 km de autostradă pot fi depuse până în data de 6 aprilie 2023, iar valoarea estimată a contractului (finanțat prin POT) este de 7,48 miliarde de lei (fără TVA), un cost ancorat în realitățile anului 2023. Este un proiect greu, construcția a 41 km de autostradă, tunelul Meseș cu o lungime de 2,8 km și 65 poduri, pasaje și viaducte. 

Pe lângă acești 41 km de autostradă de pe raza județului nostru, am discutat și despre noi proiecte rutiere, Centura Ocolitoare a Zalăului, dar și drumul expres dintre Zalău și Jibou” a declarat președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălajanu.

Leave a Comment