Satu Mare: administrațiile locale liberale modernizează județul. Proiecte de peste 11 milioane lei

Adrian Cozma, deputat și președinte PNL Satu Mare, alături de primarii liberali ai comunelor din județul Satu Mare au participat la o întâlnire la Guvernul României împreună cu primul ministru al României, Nicolae Ionel Ciucă. Edilii liberali și-au prezentat proiectele finanțate prin PNRR care valorează peste 11 milioane de lei.

Printre cele mai importante proiecte de dezvoltare inițiate de primarii liberali, putem enumera proiectului administrației locale din Călinești Oaș – reabilitarea energetică a dispensarului, valoarea lucrărilor fiind de 1.298.604 lei, dar și cel al administrației locale din Supur care vizează creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei dispensarului, valoarea lucrărilor fiind 911.506 lei.

De asemenea, edilii liberali investesc și în unitățile de învățământ prin proiectul de reabilitare moderată a școlii gimnaziale din Socod, valoarea proiectului fiind de 1.007.812 lei.

De pe lista obiectivelor de investiții a administrațiilor locale liberale din Satu Mare nu lipsesc și proiecte pentru infrastructură verde. În acest sens, comuna Socond a obținut finanțare pentru două proiecte: primul vizează o pistă pentru biciclete, valoarea proiectului este de 2.048.840 lei, respectiv amplasarea stațiilor de reîncărcare vehicule electrice, valoarea acestuia fiind de 585.801 lei.

Primăriile liberale din Satu Mare punctează și proiecte pentru mediu prin înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar în comuna Socond. Valoarea lucrărilor este de 3.720.645 lei.

„Am vrut ca toți colegii mei primari să aibă garanția că proiectele comunităților pe care le conduc se vor realiza! Sunt convins că vom reuși ca până la finalul anului viitor să reușim noua modernizare a județului Satu Mare”, a transmis Adrian Cozma.

Sursa: Adrian Cozma, Facebook

Leave a Comment