Satu Mare: campanie de vaccinare și microcipare a câinilor în comuna Păulești

Zenoviu Bontea, primarul comunei Păulești, a anunțat începutul primei etape din campania de vaccinare și microcipare a câinilor din localitate. Prima etapă a fost în localitatea Petin a comunei.

„Această activitate am demarat-o cu ceva vreme înainte, motiv pentru care am chemat factorii de răspundere din comună și am stabilit un calendar pe care vrem să-l parcurgem pentru a soluționa, la nivel de comună, această problemă legată de câinii fără stăpân.

Calendarul presupune realizarea vaccinării și microcipării gratuite, suportate de către primărie, în toate localitățile. În februarie vom avea un punct fix de vaccinare în fiecare localitate din comună, iar în luna martie o să inceapă a doua etapă, în alte puncte fixe. În a treia etapă vom face o campanie de sterilizare a câinilor, așa după cum prevăd normele legale”, transmite Zenoviu Bontea, edilul liberal al comunei Păulești, pentru TV1 Satu Mare.

„Este o inițiativă extrem de bine venită și așteptată. Încă odată se demonstrează faptul că avem legi în țară, numai trebuie aplicate. Administrațiile locale trebuie să facă aceste activități activități preventive pentru a nu se ajunge în situații limită. Vaccinarea, microciparea și sterilizarea câinelui vine în a responsabiliza proprietarul pentru a fi mai atent în a nu-l abandona”, declară Adrian Cozma, deputat PNL de Satu Mare, pentru TV1 Satu Mare.

Edilul comunei a efectuat și o campanie de informare cu privire la nerespectarea vaccinării, microcipării sau sterilizării câinelui. Amenzile sunt încadrate între 1.500 lei la 10.000 lei.

Sursa: Zenoviu Bontea, Facebook / TV1 Satu Mare, Facebook

Leave a Comment