Satu Mare: două primării liberale au atras peste 4 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public

Paul

Primăria Ardud aduce în dar de Crăciun locuitorilor o veste buna. Peste trei milioane de lei vor fi investiți anul viitor, în urma unei finanțări din partea Fondului de Mediu, pentru schimbarea iluminatului stradal vechi cu unul led. Această investiție va aduce și o economie la bugetul local, făcută pe partea de consum de energie electrică. 

„Prin AFM, în cadrul programului privind sprijinirea eficienței energetice și gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public, Primăria Orașului Ardud a obținut o finanțare de peste trei milioane de lei pentru a moderniza iluminatul public prin tehnologia LED pe raza orașului Ardud și a localităților aparținătoare.

Lămpile stradale tip LED, performante, pentru iluminatul public contribuie la siguranța cetățeanului prin creșterea intensității iluminatului stradal-rutier, dar contribuie și la estetica localității și comportă un consum de energie redus.”, transmite primarul liberal Ovidiu Duma

Și locuitorii comunei Doba vor avea începând din 2023 iluminat public cu lămpi led, după ce primarul liberal Ghetina a depus spre finanțare, tot la Fondul de Mediu, un proiect asemănător, în valoare de peste 1 milion de lei. 

Sursa: Comunicat de presă PNL Satu Mare

Distribuie articolul