Satu Mare: Fonduri europene pentru gestionarea deșeurilor în comuna Apa

Comuna Apa investește în gestionarea deșeurilor așa cum doar puține orașe mari din țară o fac.

,,La fel ca în multe alte zone din mediul rural din județul Satu Mare și la Apa exista problema depozitării diverselor tipuri de deșeuri pe câmpuri și zone care, cu trecerea timpului au devenit reale gropi de gunoi.

Proiectul <Centru de colectare a deseurilor prin aport voluntar, in loc. SOMEȘENI, com. Apa, jud. Satu Mare>, are tocmai acest rol, de a duce la dispariția acestor gropi de gunoi improvizate, fiind o soluție pusă la dispoziția cetățenilor, pentru a depozita deșeurile de toate felurile, fără costuri și de a contribui la un mediu mai curat. Proiectul a debutat deja si ar trebui să fie finalizat în septembroe 2024, având o valoare de 900.000 euro, bani veniti prin finantare europeana.”, transmite PNL Satu Mare într-un comunicat de presă.

Sursa: PNL Satu Mare

„Prin infiintarea acestui centru de colectare speram sa eliminam fenomenul aruncarii gunoaielor in toate locurile posibile si imposibile. Lucram la implementarea acestui proiect cu scopul de a le pune la dispozitie cetatenilor un loc in care sa arunce deseuri textile, plastice, sticle, deseuri voluminoase ( mobila, etc.) anvelope, baterii, deseuri de cadrave de animale mici, deseuri din constructii. Intr-un cuvant la ce nu se poate asigura colectarea separata a deseurilor menajere in sistemul” door to door”, respectiv deseuri reciclabile care nu pot fi colectate in pubele individuale si pe care firma de salubritate nu le ridica.”, a declarat viceprimarul Daniel Salagean.

Leave a Comment