Satu Mare: noua școală din localitatea Beltiug a fost inaugurată. Investiție în valoare de 4.6 milioane lei

Paul

Președintele PNL Satu Mare, deputatul Adrian Cozma, alături de Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, și de Ioan Bartok, primarul comunei Beltiug, au inaugurat noua școală din localitate. Investiția a fost în valoare de 4.600.000 lei, finanțare asigurată prin fonduri europene.

„Modernizarea educației înseamnă condiții bune pentru elevi și profesori, dar și un nivel de salarizare care să stimuleze pe cei performanți să aleagă această frumoasă meserie.

Cu aceste gânduri am inaugurat, alături de ministrul Fondurilor Europene, școala din localitatea Beltiug. Un proiect in valoare de 4.600.000 lei finanțat cu sprijinul Uniunii Europene. Școala Gimnazială Viorel Salagean e un model și cred că rezultatele le vom vedea curând”, transmite Adrian Cozma.

„Fondurile europene au pus dintotdeauna umărul pentru susținerea educației copiilor și tinerilor, dovadă că numai în 2014-2020 bilanțul arată așa: peste 300.000 elevi au primit echipamente IT; peste 30.000 elevi învață acum în școli reabilitate din bani europeni; peste 500.000 elevi au fost susținuți să participe la programe de educație.

În continuare, Programul Educaţie şi Ocupare 2021-2027 aduce 4,3 miliarde de euro pentru ca un milion de români să fie sprijiniți să ajungă să aibă competențe relevante care să le asigure un loc de muncă”, transmite Marcel Boloș.

„Mai mult, sinergia investițiilor este asigurată de Planul Național de Redresare și Reziliență, unde avem 3,6 miliarde de euro pentru modernizarea infrastructurii educaționale. Vă dau doar câteva exemple de indicatori pe care îi vom atinge: cel puțin 5.200 de școli cu noi resurse tehnologice pentru laboratoarele informatice; cel puțin 3.600 de școli cu infrastructură și echipamente tehnologice noi; 75.000 de săli de clasă preuniversitare dotate cu echipamente de cel mai înalt standard”, adaugă ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Sursa: Marcel Boloș / Adrian Cozma

Distribuie articolul