Satu Mare: peste 20 de milioane lei investiție în infrastructura orașului Ardud

Ovidiu Duma, primarul orașului Ardud, a semnat unul dintre primele contracte de finanțare prin Programul Național ”Anghel Saligny”. Finanțare în valoare de 18.066.803 lei.

„Proiectul vizat se va implementa la Baba Novac și are ca obiective realizarea rețelelor stradale de canalizare menajeră, apă potabilă pe toate străzile din localitate, branșamentele (racordurile) de apă și de canalizare menajeră pentru locuite, stație de pompare ape uzate și o stație de epurare ecologică, cu regenerare naturală, unică în România, după modele din Olanda și Ungaria.”, transmite edilul liberal al localității.

De asemenea, acesta precizează faptul că „la invitația Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrație am semnat încă un contract de finanțare din fondul național PNRR, contract în valoare de aproape doua milioane și jumătate de lei pentru îmbunătățirea infrastructurii digitale la nivel local.

Investiția permite achiziționarea de sisteme ITS (Intelligent Transport Systems/sisteme de transport inteligente) și TIC (Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor) ce vor contribui la valorificarea turistică a Cetății Ardud, la îmbunătățirea mobilității locale, respectiv a managementului urban, dar vizează și implementarea unor platforme digitale de comunicare cu cetățeni.”

Sursa: Ovidiu Duma, Facebook

Leave a Comment