Satu Mare: Programul ”Anghel Saligny” aduce investiții de peste 39 milioane lei în localitățile din județ

Președintele PNL Satu Mare, deputatul Adrian Cozma, alături de primarii din Medieșu Aurit, Marian Torok, din Apa, Radu Trandafir, dar și din Ardud, Ovidiu Duma, au organizat o conferință de presă pentru a prezenta performanțele edililor care au semnat primele contracte de finanțare prin Programul ”Anghel Saligny”.

„Nici un moment nu am uitat ceea ce am promis în întâlnirile cu cetățenii în campania din 2022 și nu am uitat că avem datoria de dezvoltare a comunităților.

Programul ”Anghel Saligny” dă roade. S-au semnat primele 3 contracte de finanțare, a celor trei primari, aceștia fiind primii care au reușit sa semneze primele contracte din județ.

Am spus de multe ori că administrațiile liberale fac performanță și asta este o dovadă, cu toate că nu este ușor să duci la capăt toate dosarele pentru a ajunge să semnezi un contract de finanțare.

Milioane de euro vor întra în lunile următoare în aceste comunități, dar asta ține foarte mult de gospodarul comunității”, a declarat Adrian Cozma.

Proiectele primarilor prin Programul ”Anghel Saligny”

În cadrul conferinței, edilii liberali au prezentat proiecte finanțate prin Programul ”Anghel Saligny”.

„Cu acest program noi avem în modernizare străzi în localitatea Medieșu Aurit. Noi am semnat un contract de 7,7 milioane lei pe care luni o să îl și scoatem la licitație și sperăm să-i dăm drumul cât de repede la executare”, afirmă Marian Torok.

„Mă bucur că suntem printre primele comune care a semnat contractul pe programul ”Anghel Saligny”. Proiectul este în valoare de 13,7 milioane lei pentru modernizarea străzilor de interes local din localitățile Apa și Someșeni”, anunță Radu Trandafir.

„Este o bucurie sa fim între primele primării din județ și chiar din ăia care au reușit sa semneze acest contract pe Anghel Saligny. Noi avem un contract important pentru una din localitățile noastre, respectiv Baba Novac. Aici este doar alimentare cu apă, pe o rețea veche de 50 de ani, cu conducte de azbociment. Avem aici un proiect de 4 milioane euro prin care vom asigura apă și canal cu racorduri la toate casele și o stație de epurare bio, unicată în țară, asemeni țărilor nordice și Olanda”, a afirmat Ovidiu Duma

„Anghel Saligny este un program 100% liberal, propus de Partidul Național Liberal, susținut de PNL și votat de PNL, un program atât de necesar pentru comunitățile din județul Satu Mare, care au nevoie de apă, canalizare, rețele de gaz și asfalt”, a mai completat Adrian Cozma.

Leave a Comment