Școlile românești beneficiază de investiții în modernizare cu finanțare asigurată prin PNRR, anunță ministra PNL a Educației, Ligia Deca

Eduard Turcu

Școlile românești beneficiază de investiții în modernizare cu finanțare asigurată prin PNRR, anunță ministra PNL a Educației, Ligia Deca.

Deja au fost încheiate peste 2500 de contracte pentru dotarea a aproape 6000 de unități de învățământ cu table interactive, laptopuri, sisteme de sonorizare și alte echipamente la standardele tehnologice actuale.

Ligia Deca: „Prin Planul Național de Redresare și Reziliență vom schimba fața școlilor din România. Au fost deja încheiate peste 2.500 de contracte de finanțare pentru dotarea a aproape 6000 de unități de învățământ și unități conexe, astfel încât, în orice sală de clasă am intra în viitor, să găsim cel puțin o tablă interactivă, un laptop, un sistem de sunet și orice alte resurse necesare profesorilor și elevilor pentru a-și desfășura activitatea în cele mai bune condiții”.

„Alte contracte ce vizează achiziția de microbuze electrice, precum și dezvoltarea campusurilor de învățământ dual au fost, de asemenea, semnate”, a spus liberala.

„Cum multe dintre investițiile prevăzute pot fi implementate doar cu sprijinul autorităților publice locale, m-am bucurat că astăzi, în cadrul dezbaterii „Ora de Administrație Locală” organizate pe Platforma APL, am avut posibilitatea nu doar să prezint oportunitățile de dezvoltare prin PNRR, ci și să mulțumesc reprezentanților autorităților publice locale pentru tot efortul depus până acum”, a explicat ministra Educației.

„Mă bazez în continuare pe hotărârea, implicarea și determinarea de a duce la bun sfârșit toate investițiile și vă asigur că voi oferi tot sprijinul meu întregii comunități școlare, pentru a ne atinge scopul – acela de a asigura un învățământ de calitate pentru fiecare elev din România, adaptat la specificul fiecărei comunități locale”, a declarat Ligia Deca.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Distribuie articolul