Sebastian Burduja a găzduit Conferința Ministerială a Inițiativei Celor Trei Mări privind Transformarea Digitală

Media PNL

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a găzduit împreună cu prestigiosul institut american Atlantic Council „Conferința Ministerială a Inițiativei Celor Trei Mări privind Transformarea Digitală”, un eveniment de o importanță majoră pentru transformarea digitală a regiunii noastre.

Ne-am întrunit pentru a scrie următorul capitol al poveștii noastre digitale, dezbătând idei și planuri de acțiune, inclusiv un posibil Fond de Inovare a Inițiativei Celor Trei Mări, care poate aduce un real suport comunității de start-up-uri din țările noastre. În septembrie, la București, vom găzdui Summit-ul Inițiativei Celor Trei Mări și suntem încrezători că Pilonul Digital va fi un punct de referință al acestui eveniment.

Pe parcursul discuțiilor, am subliniat nevoia de viziune, resurse și muncă în echipă. Viziunea noastră este îndrăzneață – credem cu tărie că regiunea noastră poate juca un rol de lider, nu doar în cadrul Inițiativei Celor Trei Mări, dar și în UE, în conversațiile cu partenerii strategici, precum și la nivel global.

Am susținut că regiunea noastră are un rol de jucat şi un rol principal. Nu trebuie să ne luăm în continuare după alţii, pentru că avem cea mai importantă resursă pe care o doreşte o ţară – oamenii noştri. Experţii în IT&C din această parte a lumii sunt pur şi simplu cei mai buni, iar acest lucru este recunoscut în SUA, în Orientul Mijlociu, în Europa, în Asia. Trebuie să punem la treabă talentul în IT pe care toată lumea îl recunoaște.

Mulțumesc partenerilor de la Atlantic Council și tuturor celor care au contribuit la reușita evenimentului de astăzi. Un gând special pentru miniștrii omologi din Bulgaria, prezenți cu o numeroasă delegație la București, și pentru un prieten drag, viceprim-ministrul pentru dezvoltare economică și digitalizare al Republicii Moldova, Dumitru Alaiba.
Continuăm să lucrăm împreună pentru a construi un viitor digital sigur și prosper pentru toți cetățenii noștri. Înainte, împreună.” a a precizat ministru.

Sursa: Facebook Sebastian Burduja

Distribuie articolul