Sebastian Burduja a semnat la Budapesta un Memorandum de Înțelegere pentru realizarea unui cablu subteran de curent continuu, care va conecta Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria

Eduard Turcu

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat la Budapesta un Memorandum de Înțelegere pentru realizarea unui cablu subteran de curent continuu, care va conecta Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria. Proiectul ”Coridorul Verde”, semnat de premierul Nicolae Ciucă în timpul mandatului său, va aduce pe continentul nostru electricitatea produsă în zona Mării Caspice din surse regenerabile. Ministrul român a propus celorlalte țări ca sediul companiei care va gestiona proiectul să fie la București:

”România este gata să își asume rolul de hub energetic, furnizor de stabilitate, având toate resursele necesare: de la energie solară și eoliană la energie nucleară și surse geotermale. Acest proiect, lansat la București în decembrie 2022, în prezența președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, are datoria să avanseze rapid, cu sprijinul tuturor. Trebuie să acționăm în deplină coordonare cu strategiile noastre naționale și având perspectiva de termen lung”, Sebastian Burduja, ministrul liberal al Energiei.

Distribuie articolul