Sebastian Burduja: Am lansat programul de burse și premii „Henri Coandă” pentru elevi și studenți

Ciprian S.
programul de burse și premii Henri Coandă

UPDATE: Au mai rămas doar 7 zile în care elevii și studenții pot aplica la programul de burse și premii ,,Henri Coandă”, lansat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a anunțat că s-a lansat programul de burse și premii „Henri Coandă” pentru elevi și studenți.

”România are tineri de valoare, cu minți strălucite, care construiesc viitorul României și România Viitorului. E timpul să le recunoaștem valoarea.”, a precizat liberalul Sebastian Burduja.

Programul are două componente:

1. Bursele „Henri Coandă” sunt dedicate tinerilor care obțin dreptul de a reprezenta România la competiții internaționale. Aceştia vor putea accesa burse de cercetare, în valoare maximă de 100.000 de lei, fiind posibilă acordarea unui număr maxim de 20 burse de cercetare pentru 20 echipe de elevi şi/sau studenţi în 2023. Așadar, dacă elevii și/sau studenții urmează să participe la o astfel de competiție, aceștia pot aplica aplica – online, bineînțeles – până la data de 17 aprilie 2023.

2. Premiile „Henri Coandă” sunt dedicate recunoașterii meritelor deosebite ale elevilor și studenților români, obținute la concursuri internaționale. Așadar, elevii și studenții care au participat la o astfel de competiție, individual sau în echipă, și au obținut premiul I, II sau III, în 2022 sau 2023 sunt încurajați să aplice. Premiile Henri Coandă se acordă individual, pentru fiecare membru al echipei, astfel:

  • 15.000 lei pentru locul I
  • 9.000 lei pentru locul II
  • 6.000 lei pentru locul III

Sursă: Facebook Sebastian Burduja

Distribuie articolul