Sebastian Burduja: am lucrat, încă de la începutul mandatului meu, la valorificarea domeniilor unde românii excelează

Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a delcarat că instituția pe care o conduce derulează un efort comun alături de Administrația Prezidențială a României, Secretariatul General al Guvernului și alți parteneri instituționali din România pentru a operaționaliza Comitetul Român pentru Inteligență Artificială (AIRomânia).

Sebastian Burduja: „am lucrat, încă de la începutul mandatului meu, la valorificarea domeniilor unde românii excelează și la poziționarea României de la egal la egal pe plan internațional în domeniile ce vor creiona lumea de mâine. Inteligența artificială este o prioritate zero. Până recent, eforturile de a coagula și dezvolta comunitatea românească de IA au venit doar din mediul privat și prin inițiative voluntare. Dar lucrurile s-au schimbat. Echipa de la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – România – cu mulțumiri speciale colegului meu Ioan Istrate pentru toată energia depusă în acest proiect – lucrează zi de zi pentru a recupera timpul pierdut”.

„Derulăm un efort comun alături de Administrația Prezidențială a României, Secretariatul General al Guvernului și alți parteneri instituționali din România pentru a operaționaliza Comitetul Român pentru Inteligență Artificială (AIRomânia). Această structură a Guvernului României are rolul de punct de informare, diseminare și colaborare pentru domeniul de IA în România. Va fi, de asemenea, o platformă de colaborare între specialiști, companii, societatea civilă și instituții relevante din țara noastră și din străinătate”, a spus Sebastian Burduja.

Liberalul a mai precizat că „în prezent, suntem în plin proces de operaționalizare, urmând ca în prima parte a anului 2023 să fie organizate o serie de evenimente pentru și despre comunitatea de IA din România. Vă invităm să vă alăturați efortului nostru prin semnarea unei declarații comune, unde sunt creionate principalele acțiuni aferente eforturilor noastre, cât și prin semnalarea interesului de a contribui la dezvoltarea sectorului de IA din România. Declarația poate fi semnată pe site-ul ai.gov.ro”.

„Le mulțumesc tuturor celor care aleg să vină alături în această provocare. Planul este să punem noile tehnologii în slujba dumneavoastră, a românilor. Să le folosim inteligent, pentru a ne face tuturor o viață mai bună și mai simplă. Înainte, împreună”, a spus ministrul.

sursă: Sebastian Burduja, Facebook

Leave a Comment