Sebastian Burduja: Aproximativ 200 de companii din industria românească vor beneficia de o reducere de 75% / 85% privind plata certificatelor verzi

Media PNL

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a declarat faptul că energia este inima economiei românești, inclusiv a industriei și a locurilor de muncă pentru zeci de mii de români.

Țin la tranziția energetică, dar ea trebuie să fie și corectă, și inteligentă. De aceea, caut în permanență, împreună cu echipa Ministerului Energiei, soluții pentru a crește competitivitatea economiei românești, pentru a ne proteja industria și pentru a-i asigura perspectivele de dezvoltare pe termen lung.

Marii consumatori din sistemul energetic național pot și trebuie să beneficieze de toate instrumentele permise de reglementările europene. Aproximativ 200 de companii din industria românească vor beneficia de o reducere de 75% / 85% privind plata certificatelor verzi, un sprijin real pentru păstrarea locurilor de muncă și pentru productivitatea economiei naționale.

Concret, am inițiat demersurile pentru prelungirea ajutorului acordat sub forma exceptării unor consumatori finali de la aplicarea legii 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie pe o perioada de 8 ani, începând cu anul ianuarie 2024 pană la sfârșitul anului 2031.

În urma consultărilor cu Consiliul Concurenței și Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, a fost definitivată forma finală a schemei de ajutor de stat, aflându-se actualmente pe circuitul intern de avizare, urmând a fi publicată pe site-ul Ministerului Energiei în consultare publică, în cel mai scurt timp.

Schema de ajutor de stat va avea un buget total de 750 milioane euro, iar ajutoarele acordate nu vor depăși 150 de milioane EUR în fiecare an. O nouă promisiune respectată.” a conchis ministrul.

Sursa: Facebook Sebastian Burduja 

Distribuie articolul