Sebastian Burduja: Astăzi, în fața a 53 de miniștri omologi din toată lumea, am avut onoarea să susțin aderarea României la “Declarația globală privind energia regenerabilă și eficiența energetică”

Eduard

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a susținut în fața a 53 de miniștri omologi din toată lumea aderarea României la “Declarația globală privind energia regenerabilă și eficiența energetică”.

„Obiectivul este triplarea capacității mondiale de producție a energiei regenerabile și dublarea eficienței energetice până în 2030.

Nu doar pentru noi, ci pentru întreaga umanitate, miza este fără precedent. Vom avea sau nu un viitor pe această planetă? România este pregătită să joace un rol de lider în acest efort global, având proiecte de miliarde de euro și un potențial cu totul aparte în regiunea noastră, pe toate palierele (solar, eolian, geotermal, hidrogen, energie nucleară etc.).

Le-am spus astăzi colegilor miniștri reuniți din întreaga lume despre succesele României din ultimii ani, atât prin creșterea numărului de prosumatori, cât și prin mobilizarea mediului privat și creșterea accelerată a producției de energie din surse regenerabile. Iar energia nu trebuie să fie doar verde, ci în primul rând sigură.

Și le-am mai spus un lucru: când ne întoarcem fiecare acasă în țările noastre, să ne reamintim că misiunea pe care ne-am asumat-o împreună nu este despre următoarele alegeri, ci despre următoarele generații”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul liberal al Energiei.

Distribuie articolul