Sebastian Burduja: Împreună putem aduce lumina și căldura în casele tuturor românilor

Media PNL
Sebastian Burduja: Împreună putem aduce lumina și căldura în casele tuturor românilor

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a semnat Parteneriatul pentru Combaterea Sărăciei Energetice cu Asociația Energia Inteligentă — Chisalita Dumitru.

Lansăm două programe în premieră:

  1. “Case cu căldură”: campanie de donații de lemne pentru încălzirea a minim 1000 de gospodării pentru această iarnă. Strângem fondurile necesare, identificăm gospodăriile care au cea mai mare nevoie de sprijin și le ducem lemnele. Doar lemn verificat, din “răritură” (acel lemn care trebuie tăiat pentru a permite pădurilor să crească).
  2.  “Energie pentru viață”: aprindem lumina pentru zecile de mii de români care nu au încă acces la energie electrică. Comunități izolate, marginalizate, fără posibilități. Sunt încă în România anului 2023 copii care citesc la lumina lumânării. Cu un cost de 3-5000 EUR per gospodărie, vom instala panouri foto-voltaice și baterii de stocare pe principiul “adoptă o casă”.

Ambele campanii vor fi deschise tuturor celor dornici să contribuie, cetățeni și companii. Împreună putem aduce lumina și căldura în casele tuturor românilor! ” a declarat ministrul.

Sursa: Facebook Sebastian Burduja

Distribuie articolul