Sebastian Burduja: Inteligența artificială – o temă de mare interes pentru Ministerul cercetării, inovării și digitalizării

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a precizat faptul că a șaptea ediție a Galei Smart City Industry Awards a adus în discuție un subiect pe care nu avem cum să îl evităm: inteligența artificială. O temă de mare interes pentru Ministerul cercetării, inovării și digitalizării, pentru Guvern și pentru Președinția României, temă pe care am dezbătut-o cu actori reprezentativi ai transformării digitale românești, în prezența lui @noisuntemion, primul consilier guvernamental din lume bazat pe IA.

După dezbatere, la Gală, am primit unul dintre cele mai frumoase premii de până acum: pentru transformare digitală pe ambele maluri ale Prutului, alături de un frate drag, Iurie Țurcanu, fostul vicepremier pentru digitalizare din Republica Moldova. Un om alături de care am construit multe într-un timp scurt, pe fundamente solide. Și care nu încetează să mă surprindă cu sinceritate și autenticitate. A răspuns la o întrebare despre colaborarea dintre România și Moldova și cum arată viitorul atât de simplu: să fim uniți. Un răspuns aplaudat la scenă deschisă de sutele de oameni din foaierul Senatului și care încă îmi răsună în gând.

Mulțumesc Asociaţiei Române pentru Smart City pentru premiu și organizarea unui eveniment de excepție despre România Viitorului.” a declarat Sebastian Burduja pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Sebastian Burduja

Leave a Comment