Sebastian Burduja: Județul Brătienilor și Goleștilor, martorul unei istorii de excepție și titularul unui potențial de dezvoltare pe măsură

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a fost la Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ștefănești-Argeș, alături de Președintele Senatului și Președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu și Prefectul județului Argeș, Radu Perianu, care ne-au fost gazde minunate pe tot parcursul zilei.

Am discutat despre activitatea institutului și cum se transferă rezultatele cercetării în economie. Curând institutul a fost reacreditat de MCID, asigurând accesul la o finanțare de bază dublă față de 2022. O poveste de succes despre salvarea unei comori naționale de gene și soiuri celebre în toată lumea.

M-am deplasat apoi la Universitatea din Pitești, unde am avut șansa să cunoaștem și să recunoaștem meritele echipelor de robotică de elevi argeșeni, echipe premiate la nivel național și internațional. Curând vom anunța prima promoție a premianților Henri Coandă, proiectul gândit de noi la MCID pentru astfel de tinere minți strălucite românești.

Mi-am continuat vizita la sediul #PNL Argeș, unde am susținut o conferință de presă și am cunoscut o echipă puternică și ambițioasă. Am participat la ședința Biroului Permanent Județean Argeș, alături de primarii din județ, consilierii județeni și conducerea locală. O echipă de nota 10, care are misiunea grea de a continua tradiția liberală a județului.
Țin să mulțumesc atât colegilor, cât și oficialităților locale pentru această zi deosebită petrecută în județul Argeș și să îi asigur de tot sprijinul și deschiderea mea pentru a ridica împreună România Viitorului.

PS: Finalul de zi a fost înapoi la minister, unde am găzduit, alături de comunitatea absolvenților de Stanford din România, trei viitori studenți ai Universității. Trei români geniali cărora le transmit să fie primii acolo și apoi să revină acasă.” a declarat ministrul pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Sebastian Burduja 

Leave a Comment