Sebastian Burduja: Nokian Tyres deschide prima fabrică de anvelope din lume cu zero emisii de CO2 în Oradea

Media PNL

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja a declarat că Nokian Tyres a lansat oficial operațiunile sale în Oradea, România. Investiție record de peste 600 de milioane de euro și prima fabrică de anvelope din lume cu zero emisii de CO2. Oradea și România sunt din nou exemple pentru mulți, iar astăzi am avut onoarea să fiu prezent la începerea șantierului.

Nokian Tyres este una dintre cele mai mari companii producătoare de anvelope din lume, cu o istorie de peste 120 de ani. Compania este recunoscută pentru tehnologiile sale inovatoare și pentru anvelopele de înaltă calitate, care oferă performanțe excelente în condiții grele de iarnă. Cu această nouă facilitate de producție de la Oradea, compania va fi capabilă să își extindă în mod semnificativ operațiunile în Europa Centrală și de Est.

Lansarea Nokian Tyres la Oradea este o veste excelentă pentru economia locală și pentru întreaga țară, pentru dezvoltare economică și progres în cercetare-dezvoltare. Sunt convins că Nokian Tyres va avea un succes remarcabil în România și în Europa și că această lansare va fi doar începutul unei colaborări puternice și de lungă durată între compania finlandeză și România.

PS Tot astăzi am aflat o veste mare: cazierul judiciar online gratuit de pe ghiseul.ro și hub-ul MAI a depășit 108.000 de beneficiari. Este un succes extraordinar care demonstrează nevoia României de transformare digitală.” a afirmat ministrul.

Sursa: Facebook Sebastian Burduja

Distribuie articolul